Model Telefonu: SE K800
Sieć: Play
M2: 512MB
Imię: Adam
Soft: R8BF003
CID: 53
Wysłany: 2008-08-25, 23:58
Cytat:
1.nie mogę wybrać [yeah, flash it] przy wgrywaniu softu, znaczy nie mogę zaznaczyć "as a babe image" przez co wszystkie dalsze funkcje mam niedostępne... próbowałem już z kilkoma FARami łącznie z tym z tego tematu... co robić??
mam dokładnie to samo...czy ktoś juz może rozwiązał ten problem?
tover [Usunięty]
Wysłany: 2008-08-26, 00:04
wgraj tego softa powinien działać
Kod:
http://strona nie istnieje/pokaz/298169---68f5.html
Witam wgrywałem soft K810_R8BA024_MAIN_GENERIC_SM_RED53.mbn gdy było jakies 30% wyskoczył error oczywiście w programie far, telefon teraz nie chce mi sie łaczyć z żadnym programem prosze o pomoc! można go jeszcze jakoś odratować??
Wyciagnij baterie na 10 minut. włóż i wgraj soft od nowa Jeżeli natomiast to nei bedzie chciało ruszyć to sprawdz czy po podłączeniu ładowarki świeci sie diodka przy irdzie //Batorencjusz //
Ostatnio zmieniony przez Batorencjusz 2008-08-30, 17:00, w całości zmieniany 1 raz
po 10 min telefon dalej nie reaguje, gdy wpinam pod ładowarke nie widac zadnej reakcji, kopi nie robiłem ponieważ robiłem wszystko tak jak w opisie i mysłałem ze wszystko bedzie ok
Model Telefonu: K800i + x-sim
Sieć: Orange
M2: 1GB
Imię: PaweĹ
CID: 53 Pomógł: 121 razy Wiek: 17 Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 432 Skąd: PC & Glasgow
Wysłany: 2008-08-30, 17:26
Spróbuj podłączać telefon do komputera kilka razy - za którymś może wykryje ,albo jak będziesz podłączał telefon do komputera naciśnij C wyjmij i szybko włóż baterię - może wykryje
-pomysł Lazzara
Model Telefonu: K800i + x-sim
Sieć: Orange
M2: 1GB
Imię: PaweĹ
CID: 53 Pomógł: 121 razy Wiek: 17 Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 432 Skąd: PC & Glasgow
Wysłany: 2008-08-30, 17:49
tover napisał/a:
Pawelic napisał/a:
adi456 zrobiłeś kopię GDFS ?
ciekaw jestem jak zrobić kopie ?
mój błąd (na CID 53 oczywiście jak na razie nie ma takiej możliwości, a przy CID 52 można to wykonać przez SeTool2Lite) jak widać kolega poradził sobie z problemem
tak zrobilem. I nic. Probowalem wgrywac rozne softy ale nic z tego. Wyjalem baterie na noc i tez sie nie wlacza. Identyczny mam blad jak ten powyzej. Mozna cos z tym zrobic? Chociaz zeby sie zalaczyl.
[ Dodano: 2008-08-31, 12:44 ]
Mozna np wgrac jakis stary soft? Cos chyba dasie zrobic.
rozwiazałem problem a polegało to na naładowaniu bateri nie wiem czy telefon z uwalonym softem ładuje baterie ale ja to zrobiłem sposobem opisanym gdy nie chce sie łaczyć z farem czyli podłaczyłem ładowarke i szybko wyciągłem i włożyłem baterie po 20 min wszystko idealnie sie wgrało dzieki za pomoc "Pawelic"